Sposób przygotowania

Z ciepłego mleka, drożdży i łyżki cukru zrobić rozczyn. Jak zacznie rosnąć wbić do niego jajka, dodać sól, cukier puder i roztopione i ostudzone masło. Wymieszać. Dodać mąkę i wyrobić gładkie ciasto. Zostawić do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkować je na grubość 2-3 mm. Wycinać krążki (np. szklanką). Na środku każdego krążka położyć po pół łyżeczki nutelli. Złożyć na pół i zlepić brzegi. Piec 12-15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pycha:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    pyszne pierożki, uwielbiam jeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !