Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
bulion 500 mililitrów
śmietana 1 kubek
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
masło do smażenia
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na pół plastry. podsmażamy na maśle razem z pokrojoną w kostke cebula. podlewamy bulionem i dusimy 20 minut. nastepnie dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak