Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chiński makaron z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron chiński 50 gram
woda 1 litr
pieczarki 3 średnie sztuki
cebula 1/2 sztuki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos sojowy 1 łyżka
śmietana 22% 2 łyżki
serek śmietankowy 100 gram
rzeżucha wg uznania
pomidorki cherry 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński makaron z pieczarkami

Wodę zagotować, wyłączyć gaz. Do wody wrzucić makaron i przykryć. Po 3-4 minutach odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażyć, przyprawić solą czosnkową i pieprzem. Do pieczarek wrzucić makaron, wlać sos sojowy, zamieszać. Dodać serek i śmietanę. Minutę podsmażać. Podawać posypane pokrojonymi pomidorkami i rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.01.2014 18:46
Ależ ten makaron musiał być pyszny.
Weronika_eM 08.01.2012 16:35
zjadłoby się
kochanyptysiu 14.06.2011 22:11
rewelacja
pawel6 11.06.2011 21:44
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak