Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 250 gram
śmietana 30% 100 ml
jajko 2 szt
cukier puder 80 gram
masło 2 łyżki
konfitura wiśniowa 250 ml
makaron 250 gram
skórka cytrynowa 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z makaronem

Makaron wstążki gotujemy w osolonej wodzie i hartujemy.Masło ucieramy z cukrem pudrem i skórką cytrynową.Stale ucierając dodajemy po jednym żółtku oraz twaróg.Masę wymieszać z makaronem oraz śmietaną.Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać całość.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,wysmarowanego masłem i wysypanego bułką tartą.Piec ok. 1 godziny w 180 st C.Po wystudzeniu pokroić i polać leguminę konfiturą rozmieszaną z niewielką ilością wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.12.2013 11:41
bardzo ciekawy deser
ben-ka 01.07.2013 21:57
tak,to jeszcze nie jadłam.
Motorek 05.11.2012 10:13
fajna
misia53 15.10.2012 12:28
smaczny jest taki makaron zapiekany a jeszcze na słodko....?!
Łukasz15 15.07.2012 18:55
Super
wolochski 19.12.2011 23:56
super
smakoszek 27.10.2011 21:43
świetny deserek
Seba 02.10.2011 19:06
smaczne
IZABELA29 21.08.2011 10:16
szybko i smacznie
Ania67 14.06.2011 13:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak