Sposób przygotowania

Makaron wstążki gotujemy w osolonej wodzie i hartujemy.Masło ucieramy z cukrem pudrem i skórką cytrynową.Stale ucierając dodajemy po jednym żółtku oraz twaróg.Masę wymieszać z makaronem oraz śmietaną.Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać całość.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,wysmarowanego masłem i wysypanego bułką tartą.Piec ok. 1 godziny w 180 st C.Po wystudzeniu pokroić i polać leguminę konfiturą rozmieszaną z niewielką ilością wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szybko i smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetny deserek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smaczny jest taki makaron zapiekany a jeszcze na słodko....?!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak,to jeszcze nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ciekawy deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !