Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić w grubą kostkę. Kiełbasę w półksiężyce, paprykę w kostkę a kapustę poszatkować. Do garnka nalać olej i podsmażyć paprykę oraz kiełbasę zwyczajną. Do drugiego garnka wrzucić ziemniaki i odrobinę wody. Do ziemniaków dodać podsmażoną paprykę i kiełbasę i wymieszać. Gotować na średnim ogniu. W kolejnym garnku gotujemy poszatkowaną kapustę młodą przez 10 minut. Przygotowujemy zioła: przecier pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, szczypiorek, majeranek, sól i pieprz starannie mieszamy. Kapustę dodajemy do ziemniaków, kiełbasy i papryki jak ziemniaki będą półtwarde. Zalewę wlewamy i mieszamy dokładnie. Dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając ok 25 minut. SMACZNEGO!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !