Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie szafranowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 4 filety
sok z cytryny 2 łyżki
szalotka 2 sztuki
wermut 3 łyżki
Szafran nitki Prymat szczypta
sól
pieprz
bulion warzywny 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie szafranowym

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, dzielimy na porcje, posypujemy sola i pieprzem. Rybę gotujemy na parze, posypujemy szalotką, zalewamy wermutem i bulionem wymieszanym z szafranem. Gotujemy okolo 20 min polewając powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 06.07.2011 20:44
super
halinka1011 11.06.2011 10:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak