Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos cygański

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 1 kg
pieczarki 1 kg
papryka czerwona 2-3 szt
por 1 szt
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos cygański

Mięso przyprawić do smaku i wyrobić. uformować małe kulki lub kłaść łyżeczką na rozgrzany tłuszcz i usmażyć. Pieczarki i pora pokroić na plasterki, paprykę w kosteczkę i przesmażyć. Zmieszać wszystkie składniki dodać przecier i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.01.2013 13:24
pycha
ewa19a 28.02.2012 17:57
smaczny
Justyna Jussstiii 25.11.2011 09:49
super
Wacław 24.11.2011 11:07
pyszna potrawka,mniam !
Wacław 24.11.2011 11:07
pyszna potrawka,mniam !
magduś83 12.06.2011 00:21
Cieszy mnie to :)
Gosia40 11.06.2011 21:51
Coś w sam raz dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak