Przepis i sposób przygotowania na: Owocowe tiramisu
Biszkopty maczaj w kawie z likierem i układaj w naczyniu na ciasto (ja użyłam prostokątnego - łatwiej wtedy ułożyć biszkopty). Biszkopty powinny do siebie przylegać. Na warstwę kocich języczków połóż połowę masy śmietanowej i rozsmaruj równo. Następnie układaj warstwę owoców (truskawki wypłucz wcześniej i pokrój na kawałki). Ja całość borówek pozostawiłam do ułożenia na wierzchu deseru.
Po warstwie owocowej, znowu układaj warstwę biszkoptów (tak jak wcześniej, maczając je w kawie z likierem). Kocie języczki przykryj warstwą śmietanową, rozrzuć na wierzchu deseru owoce i oprósz całość przesianym przez drobne sitko kakao. Włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami mięty.