Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 225 stopni. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj łyżkę cukru pudru oraz wodę i zagnieć ciasto.
Rozwałkuj i wylep nim formę do tarty, mocno dociskając brzegi. Może być jedna duża lub 8 małych foremek.
Piecz 10-12 min. na złocisty kolor. Odstaw do wystudzenia.
W tym czasie przygotuj krem: Twaróg zmiksuj na gładko ze śmietaną i 10 cukru pudru oraz startą skórka cytrynową.
Masę serową rozsmaruj na ostudzonym cieście. Posyp owocami i udekoruj listkami melisy. Oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    już się nie mogę doczekać sezonu borówkowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !