Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borówkowe tarteletki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 8 dag
woda 3 łyżki
śmietana 12% 10 dag
skórka z cytryny
twaróg 25 dag
melisa do dekoracji
borowiki 50 dag
cukier puder 10 (do nadzienia)
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: borówkowe tarteletki

Piekarnik nagrzej do temp. 225 stopni. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj łyżkę cukru pudru oraz wodę i zagnieć ciasto.
Rozwałkuj i wylep nim formę do tarty, mocno dociskając brzegi. Może być jedna duża lub 8 małych foremek.
Piecz 10-12 min. na złocisty kolor. Odstaw do wystudzenia.
W tym czasie przygotuj krem: Twaróg zmiksuj na gładko ze śmietaną i 10 cukru pudru oraz startą skórka cytrynową.
Masę serową rozsmaruj na ostudzonym cieście. Posyp owocami i udekoruj listkami melisy. Oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 30.04.2012 13:23
super
Krystyna32 11.06.2011 09:57
super
Mariusz10 11.06.2011 00:05
już się nie mogę doczekać sezonu borówkowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak