Sposób przygotowania

Pomidory myjemy kroimy na cząstki,usuwamy pestki,paprykę myjemy kroimy na 4 części usuwamy nasiona i kroimy na duże kawałki.Szalotki obieramy kroimy na cienkie półplasterki i smażymy przez 5 min,dodajemy pokrojone pomidory,paprykę,cukier i wodę,doprawiamy solą i pieprzem przykrywamy i gotujemy 30 min na małym ogniu.Ser ścieramy na tarce i mieszamy z mąką a bazylię myjemy i drobno siekamy.Z sera formujemy 4 placuszki każdy posypujemy bazylią i smażymy,gdy ser zmięknie stanie się przezroczysty pojawią się bąbelki a brzegi nabiorą złocistego koloru ostrożnie zdejmujemy za pomocą łopatki i kładziemy na ręczniku papierowym.Gdy warzywa są ugotowane miksujemy je na gładką masę w razie potrzeby doprawiamy.Podajemy na zimno lub gorąco z placuszkami serowo-ziołowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !