Sposób przygotowania

Umyte i osuszone polędwiczki krótko obsmaż na oleju na dużym ogniu, oprósz solą i pieprzem. Wyjmij z patelni. Lekko zrumień ziarno sezamowe i pistacje. Polej nimi mięso. Truskawki pokrój w plasterki, bazylię posiekaj. Odłóż 8 dużych liści sałaty, resztę potnij w paseczki. Polędwiczki pokrój w plastry.
Sos:Rozdrobniony ser pleśniowy wymieszaj z majonezem, kwaśną śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
Składaj po 2 liście sałaty, w powstałe miseczki włóż porcje sałatki, polej częścią sosu. Resztę podaj w sosjerce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajny pomysł i bogaty zestaw składników
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    hmm moze spóbuję...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !