Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
włoszczyzna 1 pęczek
kalafior 1 sztuka
makaron muszelki 20 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
koperek 1 pęczek
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-koperkowa

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach, gotujemy. KIedy będą miękkie dodajemy podzielony na różyczki kalafior. Makaron gotujemy oddzielnie i dodajemy do zupy. Dodajemy przecier pomidorowy, zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietną, dodajemy posiekany koperek. Całość doprawimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bozena105 13.10.2011 22:03
uwielbiam pomidorówki
magdalea 10.06.2011 23:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak