Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa czekoladowo-imbirowa ze śliwkami liczi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 170 gram
śmietana 150 ml
mleko 350 ml
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżki
liczi 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa czekoladowo-imbirowa ze śliwkami liczi

Śliwki odsączamy.Czekoladę kruszymy na małe kawałki i stapiamy w rondelku na małym ogniu mieszając,następnie przelewamy masę do miski aby lekko ostygła.Śmietanę,mleko i imbir podgrzewamy,gdy zacznie wrzeć wlewamy do masy czekoladowej cały czas ubijając aż lekko ostygnie.Nalewamy zupę do miseczek i tuż przed podaniem wkładamy śliwki liczi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 22.05.2012 14:38
Orginalny pomysl
iga2 23.10.2011 21:52
fajna zupka
Joanna108
Joanna108 09.09.2011 12:05
Ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak