Sposób przygotowania

Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Przeciąć poziomo na pół i delikatnie wyjąć żółtka, przełożyć po połowie do dwóch miseczek., rozgnieść dokładnie widelcem. Pieczarki dokładnie oczyścić, opłukać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Cebulkę bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i pieczarki, smażyć kilka minut mieszając aż odparuje cały płyn, ostudzić. Zimne grzyby dodać do połowy żółtek, dodać 1-2 łyżki majonezu i doprawić solą oraz pieprzem. Do drugiej część żółtek dodać starty oscypek, 1-2 łyżki majonezu i 1 łyżkę posiekanego drobno szczypiorku, doprawić pieprzem, estragonem i ew. solą - z tą ostrożnie bo oscypek jest słony. Przygotowanymi pastami napełnić czubato łódeczki z białek jaj. Groszek odcedzić dokładnie. Na okrągłym talerzu/półmisku ułożyć koliście, na przemian, dwa rodzaje jajek. Na środek wysypać groszek i przybrać go majonezem oraz zieleniną. Jajka posypać posiekanym szczypiorkiem i listkami natki.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ślicznie ozbodione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    Wygląd boski aż sie chce spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Sliczniei apetycznie sie prezentuja.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    lubie tradycyjne przepisy
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    w sam raz na zbliżające się święta
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    oj tak bo u nas wszyscy lubią jajka pod różną postacią
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !