Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany nadziewane serem feta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
ser feta 40 dkg
płatki owsiane 8 łyżek
oliwa 4 łyżek
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany nadziewane serem feta

Bakłażany myjemy i kroimy wzdłuż na pół,układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 30 min w 200 stopniach.Upieczone bakłażany wyciągamy wydrążamy środek.Miąższ drobno siekamy mieszamy z serem feta i posiekanym czosnkiem.Napełniamy połówki bakłażanów,każdą posypujemy 2 łyżkami płatków owsianych i skrapiamy oliwą.Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 11.01.2012 11:42
pycha
Ewelina38 15.10.2011 22:12
super
Krystyna32 02.09.2011 07:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak