Sposób przygotowania

Formę do pieczenia wykładamy pergaminem,piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni.Do miski wbijamy jajko ,ubijamy,wsypujemy cukier puder i znowu dobrze ubijamy,dodajemy wiórki kokosowe zachowując trochę do dekoracji i nadal ubijamy.Masę przekładamy do łyżką na formę w czterech oddzielnych porcjach przygniatamy je formując 4 tarteletki.Wstawiamy do piekarnika na 15 min,gdy staną się lekko złociste wyciągamy.Wyciągamy z formy dopiero gdy całkowicie wystygną.Owoce mango kroimy na plastry jak najbliżej pestki,obieramy ze skory i kroimy w drobną kostkę.Stawiamy patelnię na ogień a gdy się zagrzeje stapiamy masło i wsypujemy 3 łyżki cukru pudru,gdy cukier się stopi wkładamy mango i smażymy przez 10 min mieszając od czasu do czasu.Tarteletki kładziemy na talerzykach na wierzch każdej nakładamy mango i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !