Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
piwo jasne 1 szk
rodzynki 5 dag
cebula 3 szt
masło
oliwa
sól do smaku
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w piwie

Rodzynki zalać piwem, dodać odrobinę cukru, moczyć przez godzinę. Udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić piwem i oliwą z oliwek. Dodać sól i pieprz. W wolnych miejscach ułożyc cebulę pokrojoną w ćwiartki. Na wierzch rozłożyć rodzynki. Posypać wiórkami masła. Piec 40 min. w temp. 220 stopni. Co jakiś czas polewać piwem i odwracać udka na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 12.11.2013 17:32
mogą być smaczne
olkaaa 13.04.2013 23:15
super pomysł
Anna152 24.02.2013 10:21
super
barbara11561 13.09.2012 21:50
pyszne
smakoszek 15.05.2012 16:23
coś dla mnie
kuklik 09.01.2012 16:08
a to ciekawe
jeta72 27.10.2011 23:52
pyszne
Ania67 22.08.2011 08:21
muszą być pyszne
Magdalena1110 20.06.2011 07:08
dobre
MAR3STA 10.06.2011 22:54
mniam, pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak