Sposób przygotowania

Szklankę cukru karmelizujemy. Połowę gorącego karmelu wylewamy na blachę 35 na 25 cm. i odstawiamy do stężenia. Białka ubijamy z resztą cukru na sztywno. Następnie dodajemy obydwie śmietany i mieszamy około 5 minut na gładką masę. Wlewamy rum i ponownie mieszamy. Wykładamy na karmel. Do dużej blachy wlewamy do połowy wysokości wodę. Wkładamy blachę z masą śmietanową. Pieczemy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Odstawiamy do stężenia na co najmniej 5 godzin. Deser kroimy w kawałki i układamy spodem do góry na talerzu. Z reszty karmelu robimy pajęczynkę i dekorujemy deser.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !