Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowy likier

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru kandyzowanego bialego 125g
biały rum 750ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowy likier

1. Banany obrać i pokroić w plastry, włożyć do butelki, wsypać cukier, dodać aromat i zalać rumem. Dobrze zakręcić i wstrząsnąć. Czynność ta powtarzać codziennie przez ok. tydzień.
2. Po 4 tygodniach przelewamy likier przez sito i wlewamy do nowej butelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak