Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne babeczki z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
masło 1 kostka
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Farsz:
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
masło 2 łyżki
orzechy włoskie 10 dag
rokpol 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne babeczki z tuńczykiem

Mąkę przesiekać z masłem, dodać jajko, żółtko, sól oraz odrobinę gałki muszkatołowej. Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę do lodówki. Ciastem wyłożyć małe foremki i upiec na złoty kolor. Wyjąć ciastka z foremek. Masło utrzeć z tuńczykiem i serem, doprawić do smaku pieprzem i dodać połowę orzechów włoskiech. Babeczki napełnić farszem i posypać orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.08.2013 11:16
smaczne babeczki
olkaaa 15.04.2013 07:21
bardzo fajne
alaaa 02.06.2012 17:43
ciekawi mnie te nadzienie,,
traktorek 03.05.2012 13:08
pomysłowe
Dorian 02.05.2012 08:57
super
kuklik 27.04.2012 08:05
zawsze babeczki na słodko a tu proszę odmiana
angelika14 26.04.2012 20:18
bardzo ciekawe
Izabela28 19.08.2011 20:47
bardzo pysznie się zapowiadają te babeczki z tuńczykiem:)
Gosia32
Gosia32 30.06.2011 19:23
uwielbiam tuńczyka-pycha;]
Magdalena1110 18.06.2011 09:05
fajne
joanna77 14.06.2011 13:36
uwielbiam tuńczyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak