Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na cząstki i włożyć do szklanej miseczki, dolać mleko. Miseczkę postawić na garnku z gotującą się wodą. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.
Oddzielić białka od żółtek. Białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę, na koniec ubijania dodać ¼ szklanki cukru.
Masło pokroić w kostkę, wrzucić do miski i dodać resztę cukru. Ubijać mikserem przez 5 minut i dodawać po jednym żółtku nie przerywając mieszania. Dodajemy czekoladę, aromat waniliowy i migdały. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy pianę z białek- mieszamy łyżką, a najlepiej silikonową łopatkę.
Masę wlewamy do prostokątnej blachy wysmarowanej masłem. Pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ostudzone ciasto kroimy na kawałki i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roksana3

    wygląda smacznie:)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię migdałowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się zachęcająco... I kusi, oj kusi:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mpalce lizac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !