Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie cannelloni Eli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1.2 kg
cebule 4 szt
smalec 1 łyżka
sól do smaku
cannelloni 1 opakowanie
boczek wędzony 40 surowy
ser biały 75 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie cannelloni Eli

Obrane i umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.Zimne ziemniaki i ser biały przecisnąć przez praskę.Cebule pokroić w grubszą kostkę.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni roztopić 1 łyżkę smalcu,dodać połowę pokrojonego boczku i smażyć chwilę.Do boczku dodać połowę pokrojonej cebuli,dalej smażyć,aż cebula i boczek się zrumienią i dodać do ziemniaków z serem.Masę doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Na patelni rozgrzać drugą łyżkę smalcu,dodać resztę boczku i przesmażyć.Do boczku dodać resztę cebuli i smażyć aż boczek z cebulą się zrumienią.Makaron cannelloni ugotować na pół miękko w osolonej wodzie,odcedzić i przelać zimną wodą.Każdą rurkę nadziewać ruskim farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.Na wierzch wyłożyć boczek z cebulką razem z tłuszczem i zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:01
Super danie.
Sarenka 04.10.2011 15:49
Pomysłowo wychodzi Ci cannelloni
aginaa 11.07.2011 09:09
pyszne
rosik93 05.07.2011 23:54
ciekawe
izka2086 03.07.2011 18:57
ciekawe...
Karolina69 29.06.2011 10:07
smaczne
agnieszka214 25.06.2011 07:10
apetyczne
agnieszka214 25.06.2011 07:10
apetyczne
Renataj 23.06.2011 23:51
Bardzo smakowite
Misiek1 11.06.2011 22:02
Super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak