Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączkowe oponki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
żółtko jajek 3 szt
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
drożdże 5 dag
śmietana 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pączkowe oponki

Drożdże rozetrzeć z cukrem, a następnie dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto. Gdy ciasto zacznie \"pulchnieć\" rozwałkować na grubość 1 cm. Wyciąć kółka szklanką, w kieliszkiem dziurki w środku. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Smażyć jak pączki. Jeszcze gorące obtaczać w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.12.2013 17:10
bardzo fajne oponki
olkaaa 17.04.2013 07:26
super przepis
barbara11561 12.09.2012 11:24
pyszne
matii6 06.06.2012 20:05
bardzo lubię
alaaa 02.06.2012 17:44
dawno nie robiłam a bardzo lubię
Wafelek2601 23.02.2012 23:12
pyszności
Dorian 23.09.2011 11:27
bbbb. smaczne
Ania67 01.09.2011 10:38
super
Magdalena1110 18.06.2011 09:02
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak