Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane mięso mielone z kapustą i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
ziemniaki gotowane w mundurkach 0,5 kg
bulion 1 szk
jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól
Majeranek suszony Prymat
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane mięso mielone z kapustą i ziemniakami

Kapustę obgotować, podzielić na liście, cebulę posiekać, ziemniaki pokroić w plastry. Mięso mielone wyrobić z połową bulionu, jajkiem, cebulą, odrobiną majeranku, soli i pieprzu. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodporynym ułożyć liście kapusty, ziemniaki i mięso. Na wierzch ułożyć warstwę kapusty. Całość polać resztą bulionu i posypać serem. Zapiekać przez 60 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.12.2013 10:35
zapowiada się smacznie, warto zrobić
caralajna 17.09.2013 07:49
smaczny obiad
teresa18 29.06.2013 18:54
swietny obiadek
olkaaa 16.04.2013 07:29
zapowiada się smakowicie
Joanna108
Joanna108 26.05.2012 11:33
świetne! trochę to przypomina gołąbki -na niegołębiowo ;)
Smerfetka250 05.04.2012 17:46
Zawsze robię te zapiekankę dla znajomych
maciek7 09.02.2012 20:48
super
Wafelek2601 30.01.2012 23:18
ekstra
Ewelina38 09.01.2012 14:34
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak