Sposób przygotowania

Kapustę obgotować, podzielić na liście, cebulę posiekać, ziemniaki pokroić w plastry. Mięso mielone wyrobić z połową bulionu, jajkiem, cebulą, odrobiną majeranku, soli i pieprzu. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodporynym ułożyć liście kapusty, ziemniaki i mięso. Na wierzch ułożyć warstwę kapusty. Całość polać resztą bulionu i posypać serem. Zapiekać przez 60 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Smerfetka250

    Zawsze robię te zapiekankę dla znajomych
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne! trochę to przypomina gołąbki -na niegołębiowo ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    swietny obiadek
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    zapowiada się smacznie, warto zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !