Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowo-truskawkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 3 szkl
olej 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta
rabarbar 500 gram
truskawki 500 gram
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowo-truskawkowe

Rabarbar oczyścić,pokroić na kawałki,posypać cukrem i przełożyć na sito.Truskawki opłukać i przekroić na pół.
Jajka ubić z cukrem i dodawać stopniowo na przemian mąkę ,olej i wodę.Dobrze wymieszać do połączenia się składników.Ciasto wylać na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blaszkę.Na ciasto rozłożyć rabarbar i truskawki.Można posypać kruszonką.
KRUSZONKA:1/2 margaryny - 1/2 szkl.cukru - 1/2 szkl mąki.Piec w temp 180 st ok.50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 06.08.2013 08:20
zgadzam się z Beatą - musi być pyszne :-)
Beata23 01.08.2013 11:30
musi być pyszne
kuklik 28.06.2013 21:33
wspaniałe połączenie
Łukasz15 12.06.2013 10:47
Super ciasto
IZABELA29 15.04.2013 08:36
pyszne połączenie smaków
natii3624 28.07.2012 20:35
mniam :)
Betka 07.05.2012 18:40
ekstra;)
Motorek 30.04.2012 12:23
smaczne
junox 29.12.2011 22:31
świetne
ben-ka 10.12.2011 10:02
takie ciasto teraz bym zjadła:)
misia53 30.10.2011 10:41
wspomnienie lata....
m1monika 30.06.2011 16:02
pyszności
IZABELA29 13.06.2011 08:34
zawsze mama takie robiła ,pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak