Sposób przygotowania

Galaretkę truskawkową przygotować wg.przepisu.Mleko zagotować.Jajka wymieszać ze śmietana i wlać do mleka.Chwilę gotujemy,aż się zważy..Mleko studzimy ,a następnie odsączamy na sicie wyłożonym gazą.Twaróg ucieramy z masłem,cukrami i olejkiem.Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody i wystudzić.Tężejącą galaretkę wymieszać z masą serową.Dno blaszki wyłożyć biszkoptami,na to wyłożyć masę serową.Truskawki wyłożyć na ser i zalać galaretką truskawkową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    lubię serniki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dawno nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też takie leguminy bardzo lubię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Sezon na truskawki tuż tuż, więc przepis się przyda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !