Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl
masło 1 kostka
jaja 4 szt
cukier wanilinowy 1 szt
Biszkopty 1 paczka
truskawki 1/2 kg
śmietana 18 proc 500 ml
galaretka truskawkowa 1 szt
cukier puder 1/2 szkl
olejek pomarańczowy kilka kropel
galaretka cytrynowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Galaretkę truskawkową przygotować wg.przepisu.Mleko zagotować.Jajka wymieszać ze śmietana i wlać do mleka.Chwilę gotujemy,aż się zważy..Mleko studzimy ,a następnie odsączamy na sicie wyłożonym gazą.Twaróg ucieramy z masłem,cukrami i olejkiem.Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody i wystudzić.Tężejącą galaretkę wymieszać z masą serową.Dno blaszki wyłożyć biszkoptami,na to wyłożyć masę serową.Truskawki wyłożyć na ser i zalać galaretką truskawkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.12.2013 16:46
smaczne ciasto
anemon 15.03.2013 22:22
Sezon na truskawki tuż tuż, więc przepis się przyda.
Krystyna32 07.09.2012 10:45
super
berys18 02.03.2012 15:57
bardzo lubie
ben-ka 28.07.2011 14:27
też takie leguminy bardzo lubię:)
IZABELA29 25.07.2011 10:48
dawno nie jadłam
Justa32 12.07.2011 07:54
lubię serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak