Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

3 jajka
mąka pszenna-tyle żeby ciasto było dość gęste,ale lejące
1 słoik koncentratu pomidorowego(ja daję z Pudliszek)
250 ml śmietany 30%
maggi
natka pietruszki

Z podanych składników ugotować rosół (około 4 litry)i przecedzić.Jarzyny wykorzystać do sałatki.Do gotującego rosołu dodać koncentrat pomidorowy i przegotować.Jajka dokładnie roztrzepać,dolać odrobinę wody ,wsypywać stopniowo mąkę,cały czas mieszając (najlepiej mikserem),aż masa będzie gęsta,ale jeszcze lekko lejąca.Ciasto wlewać wąskim strumieniem do zupy,cały czas mieszając i chwilę pogotować.Śmietanę wlać do osobnego garnka i powoli dolewać 1/2 litra zupy,żeby śmietanę zahartować i całość wlać do zupy.Doprawić do smaku maggi i posypać posiekaną natką pietruszki.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Lubię taką.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    będę robiła
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    oj ale bym teraz zjadła takiej zupki ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonała tradycyjna zupka, uwielbiam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !