Sposób przygotowania

Umytą papryke oczyścić z nasion i pokroić w paski.Młodą cukinię umyć,odciąć końcówki i pokroić ze skórką w kostkę.Cebulę pokroić w ćwierć krążki,kiełbasę w kostkę.Górę pomidorów naciąć na krzyż,zalać wrzątkiem,zostawić na kilka sekund.,odlać i przelać zimną wodą.Zdjąć skórkę z pomidorów,przekroić je na ćwiartki,wyciąć zdrewniałą część i pokroić w grubsze plastry a później w paski.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę,cebulę i chwilę smażyć.Dodać paprykę,cukinię,wymieszać i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,przyprawy,keczup i gotować aż wszystko będzie miękkie,ale nie rozgotowane.Jeśli leczo jest zbyt wodnite,zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Uwielbiam! widzę chyba też ogórki?
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Nie,to jest młoda cukinia ze skórką.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !