Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowa cytrynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 2 sztuki
cukier 1 szklanka
cytryna 3 sztuki
skórka cytrynowa 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana kremówka 4 opakowania
zagęstnik śmietany 4 opakowania
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: kremowa cytrynka

Mąkę rozrobić z pół szklanki wody. Cukier, sok i skórkę cytrynową, masło i pół szklanki wody zagotować. Dodać mąkę i wymieszać. gdy zgęstnieje ostudzić i posmarować biszkopt. Krem: kremówkę, cukier i zagęstnik ubić i posmarować wcześniej posmarowany biszkopt, przykryć drugim biszkoptem i ozdobić lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak