Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler średni 1/4 szt
ryż 1 szklanka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
koperek
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
kości schabowe 1 (z mięsem)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa Eli

Kość z mięsem zalać zimną wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,przyprawę warzywną i gotować do miękkości mięsa.Kość wyjąć,ostudzić i obrać z niej mięso.Jarzyny obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Do wywaru dodać jarzyny,czosnek i zagotować.Do gotującej się zupy wsypać ryż,dodać obrane mięso i gotować aż ryż będzie miękki.Zupę doprawić do smaku maggi.Koperek posiekać i wsypać do ugotowanej zupy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:04
Bardzo dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak