Sposób przygotowania

Ryż zalać mlekiem i rozgotować.Rabarbar obrać,oczyścić i pokroić w kostkę.Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Do ciepłego ryżu dodać żółtka,mąkę,proszek do pieczenia,rabarbar i szczyptę soli.Wymieszać.Na rozgrzanym oleju smażymy małe racuszki z obu stron.Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe ,coś nowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammmm;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy przepis, a rabarbar tuż, tuż, więc będzie można się przekonać jak racuszki smakują.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dla mnie coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też takich nie jadłam.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !