Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coxa de frango

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuk
piwo jasne 150 ml
olej roślinny 150 ml
czosnek 7 ząbków
szczypiorek
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Coxa de frango

Mięso natrzeć solą, pieprzem i papryką. Przełożyć do miski, dodać liście laurowe, ziarna pieprzu, polać piwem. Zmiksować olej z czosnkiem, dodać posiekany szczypiorek oraz natkę. Wlać do mięsa razem z sokiem z cytryny. Przykryć i wstawić na 6 godzin do lodówki. Mięso osączyć i upiec na grilliu. od czasu do czasu smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak