Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 3/4 kg
cebula 1 szt
pieczarki 1/2 kg
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Pieczarki obierz, pokrój. Cebule obierz pokrój w kostkę. Połowę cebuli odłóż, resztę zeszklij na oleju, dodaj pieczarki. Przypraw solą i pieprzem, podduś. Kajzerkę namocz, odciśnij. Połącz z mielonym mięsem i cebulą, przypraw. Z masy uformuj placki, ułóż pieczarki, sklej. Kotlety obtocz w bułce tartej, usmaż na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak