Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 10 szt
pieczarki 150 gram
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pietruszka zielona 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek wg.uznania
papryka mielona wg.uznania
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka faszerowane

Skrzydełka umyć,osuszyć ,usunąć lotki oraz kości i posypać przyprawami.Pieczarki oczyścić,usmażyć na oleju razem z cebulą.Doprawić,wystudzić i wymieszać z natką pietruszki.Farszem nadziać skrzydełka i spiąć wykałaczką.Olej wymieszać z czosnkiem i papryką.Skrzydełka wymieszać w oleju i schłodzić jakiś czas.Grillować z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.10.2013 12:37
Przepyszne!
agnieszka214 09.09.2012 11:07
slinka cieknie
Krystyna32 04.08.2012 07:20
pycha
Seba 12.05.2012 10:07
pycha
ben-ka 11.01.2012 10:50
zazwyczaj faszeruję udka a tu proszę:) i skrzydełka można.
Justa32 07.10.2011 08:54
smaczne
Teresa19 21.09.2011 08:18
super
IZABELA29 11.09.2011 08:45
smaczniutko
RenataZ-et 22.06.2011 22:57
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak