Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z żurawinami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 50 dag
żurawina 3 dag
jabłka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
buraki 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z żurawinami

warzywa i owoce umyć i osączyć kapustę oczyścić cienko poszatkować jabłka obrać oczyścić z gniazdka nasiennego i pokroi w małą kostkę z żurawiny wycisnąć sok buraki obrać zetrzeć na tarce i też wycisnąć sok cebulę obrać i posiekać sok z żurawiny i buraków oraz jabłka i cebulę dodać do kapusty surówkę doprawić cukrem i solą dodać oliwę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak