Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bliny piwne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
piwo 1 butelka
jajko 6 sztuk
tłuszcz do smażenia 7 łyżek
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: bliny piwne

rozbić jajka i rozdzielić żółtka od białek make przesiać a z białek ubić pianę utarte do białości żółtka połączyć z piwem mąką i solą pianę z białek bliny smażyć obustronnego na małym natłuszczonej patelni lub gorącym piekarniku grubość nałożonego ciasta powinna wynosić 1 centymetr gotowane bliny polać roztopionym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak