Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser wenecki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
cukier 15 dag
wino białe wytrawne 150 ml
skórka z cytryny 1 sztuki
Biszkopt 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: deser wenecki

cytrynę sparzyć dokładnie wyszorować i zetrzeć w misce utrzeć żółtka z cukrem aż nabiorą jasnego koloru koloru i dodać otartą skórkę cytrynową miskę włożyć do dużego naczynia z bardzo gorącą wodą dodawać po trochu wino i miksować do czasu aż krem zacznie gęstnieć deser podawać na gorąco w szklanych pucharkach udekorowanych biszkoptami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak