Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka napełniona mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 1/2 kg
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
sos meksykański 1 słoik
keczup pikantny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
płatki kukurydziane 5 dag
sól
pieprz
drożdże 10 dag
cukier 2 .....ly.zki
mąka pszenna 1 kg
woda 1/2 litra
olej 8 łyżek
sól 2 łyżeczki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka napełniona mięsem

CIASTO; drożdże rozrób z cukrem. Dodaj mąkę, wodę, sól i olej, wyrób ciasto. Odstaw na 20 minut. Boczek pokrój, podsmaż, dodaj pokrojone pieczarki i cebulę, podsmaż. Dodaj sos meksykański, płatki kukurydziane, majonez i keczup, połącz, przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto ponownie wyrób, podziel na 4 części. Każdy kawałek rozwałkuj na prostokąt grubości pół cm.. Ułóż farsz, zlep. Ułóż na blaszce, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak