Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 opakowanie
koperek 1 pęczek
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 6 ziaren
ocet winny 250 ml
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie z koperkiem

Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok 12 godzin. Dokładnie odsączamy i kroimy na kawałki. Koperek siekamy, ziarna ziela angielskiego miażdżymy, a cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Przygotowujemy zalewę: ocet wlewamy do garnka, dodajemy cukier i chwilę gotujemy. Wszystkie składniki układamy warstwami w słoiku lub misce, a na koniec zalewamy octem. Śledzie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na ok 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak