Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy Mix z Indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 40dkg
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy Mix z Indyka

pierś z indyka 40dkg
1 mała czerwona papryka
2 łyzki sos sojowy-ciemny
2 łyżki mąka ziemniaczana
1 żółtko
pół pęczka natki pietruszki-posiekanej
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól,pieprz (wg.uznania)
olej do smażenia


Smaczne na obiadek jak i również do świeżej bułeczki ,mniam :-)

Pierś myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy na plasterki,potem na paski następnie w drobną kosteczkę.
Dodajemy paprykę też pokrojoną w drobną kostkę. Wlewamy 2 łyzki sosu sojowego,mieszamy i do lodówki na min.pół godz
Po tym czasie wyjmujemy,dorzucamy żółtko ,starty czosnek,cebulkę , posiekaną natkę pietruszki i dwie łyżki mąki.Doprawiamy solą i pieprzem(mieszamy)
Rozgrzewamy olej na patelni,nabieramy na łyżkę porcję farszu i kładziemy na patelnię lekko rozpłaszczając i smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor - na niewielkim gazie.

SMACZNEGO. . . . .

Podajemy z czym kto lubi:)
Ja podałam z młodymi ziemnaczkami i sałatą w śmietanie :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 14:44
Pycha.
Ewa104 31.08.2011 20:45
Pysznie i kolorowo-jak zawsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak