Sposób przygotowania

pierś z indyka 40dkg
1 mała czerwona papryka
2 łyzki sos sojowy-ciemny
2 łyżki mąka ziemniaczana
1 żółtko
pół pęczka natki pietruszki-posiekanej
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól,pieprz (wg.uznania)
olej do smażenia


Smaczne na obiadek jak i również do świeżej bułeczki ,mniam :-)

Pierś myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy na plasterki,potem na paski następnie w drobną kosteczkę.
Dodajemy paprykę też pokrojoną w drobną kostkę. Wlewamy 2 łyzki sosu sojowego,mieszamy i do lodówki na min.pół godz
Po tym czasie wyjmujemy,dorzucamy żółtko ,starty czosnek,cebulkę , posiekaną natkę pietruszki i dwie łyżki mąki.Doprawiamy solą i pieprzem(mieszamy)
Rozgrzewamy olej na patelni,nabieramy na łyżkę porcję farszu i kładziemy na patelnię lekko rozpłaszczając i smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor - na niewielkim gazie.

SMACZNEGO. . . . .

Podajemy z czym kto lubi:)
Ja podałam z młodymi ziemnaczkami i sałatą w śmietanie :-)

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie i kolorowo-jak zawsze.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !