Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z cielęciną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
cebula
olej 2 łyżki
ziemniaki 50 dag
mrożone jarzyny 60 dag
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z cielęciną

Mięso kroimy w kostkę , cebule również , podsmażyć to w garnku , potem zalać bulionem i gotować pod przykryciem. W między czasie ziemniaki pokroić w kostkę , jarzyny rozmrozić , listki pietruszki posiekać . Po 30 minutach gotowania wywaru dodajemy ziemniaki oraz jarzyny , doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 15 minut. A przed podaniem zupę możemy już posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 30.12.2012 00:37
pyszna zupa
babcia
babcia 30.12.2012 00:37
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak