Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 szt
śmietana 18 proc do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kości wieprzowe 0,5 kg
ziemniaki ugotowane
koper świeży
cebula 0,5 szt
ocet
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wrzucić je do garnka,dodać kości wieprzowe,całość zalać wodą i gotować.Dodać do smaku kucharka,pieprz,sól.Gdy buraki będą miękkie dodać troszkę octu.Następnie wystawić garnek,dodać śmietanę i całość jeszcze raz zagotować.Zupę podawać z gniecionymi młodymi ziemniakami polanymi podsmażoną na oleju cebulką i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 27.05.2012 22:26
musze wypróbowac wyglada super :)
ilka_86 22.06.2011 09:54
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak