Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pierożkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
olej 1 łyżka
pomidory 6
pieprz kolorowy
sól
bulion drobiowy 200 ml
filet z indyka 10 dag
natka pietruszki
cukinia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pierożkami

W garnku smażymy dużą cebulę tylko 5 minut. Następnie sparzyć wszystkie pomidory obrać je i pokroić w duże kawałki , pomidory dodać do cebuli , zalać bulionem i gotować 15 minut. Tortellini wrzucić na posolony wrzątek i chwilkę pogotować i odcedzić . Cukinię oczyścić i pokroić w półcentymetrowe paski . Zupę przyprawić solą pieprzem świeżo zmielonym kolorowym na 5 minut przed końcem dodać pokrojone w kostkę mięso i plasterki cukini . Zupę rozlewamy na talerze i do każdego talerza włożyć porcję pierożków i przybrać gałązkami świeżej bazylii albo pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.09.2013 00:32
super pomysł z tortellini
Elżbieta17 07.03.2012 09:17
ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak