Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z trzech ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z łososia 20 dag
Filety z leszcza 20 dag
bulion warzywny 1 l.
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 3 łyżki
jajko
śmietana 12% 3 łyżki
koperek 1 łyżka
cytryna
sól
pieprz
karp 20 dag filet

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z trzech ryb

Filety gotujemy w bulionie na małym ogniu przez 6 minut. Potem je wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia , każdy rodzaj ryby osobno rozdrobnić widelcem i przyprawić do smaku. Cebule posiekać i zeszklić na oliwie , połączyć z bułką tartą , posiekaną natką , jajkiem i śmietaną doprawiamy solą , pieprzem. Formę wykładamy pergaminem i układamy kolejno najpierw leszcza, połowę masy śmietanowej , łososia , pozostałą masę a na końcu karpia , całość przykryć pergaminem i pieczemy 40 minut w 180 st. Na koniec wyjąć odkryć pergamin i skropić sokiem z cytryny, oraz koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 11.10.2013 13:38
pyszny pasztet
sara1 10.04.2013 12:56
z takich ryb zapewne super smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak