Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórków kiszonych

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twardych ogórków kiszonych, najlepiej własnych 5-6
ząbki kiszonego czosnku 2-3
cebula 1
pęczka koperku 1/2
pieprz mielony do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórków kiszonych

Ogórki pokroić w cienkie plasterki (razem ze skórką), ja zrobiłam na szatkownicy. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą, osączyć dokładnie a następnie dodać do ogórków. Czosnek posiekać, dodać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, połowę dosypać do surówki. Doprawić olejem i pieprzem. Podawać schłodzoną, posypaną resztą koperku, jako dodatek do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 05.07.2013 00:34
cieszę się, że się Pani podoba taki zestaw - jest bardzo smaczny :)
Smaczna_B 04.07.2013 19:53
wielka rewelacja,ogórki kiszone i jeszcze do tego czosnek
eli_555 12.07.2011 23:17
pyszna
Misia13 01.05.2011 12:50
uwielbiam ogórki kiszone, wiec napewno wypróbuję..
SmacznaPyza 04.02.2011 17:37
ogórki można też pokroić inaczej np. w grube pół plastry...a jeśli dodamy cebulę cukrową, która jest delikatniejsza, to nie trzeba jej sparzać :-)
pawel007 04.11.2010 08:00
super,
wedith1 29.10.2010 21:46
świetne urozmaicenie zwykłych ogórków!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak