Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w cienkie plasterki (razem ze skórką), ja zrobiłam na szatkownicy. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą, osączyć dokładnie a następnie dodać do ogórków. Czosnek posiekać, dodać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, połowę dosypać do surówki. Doprawić olejem i pieprzem. Podawać schłodzoną, posypaną resztą koperku, jako dodatek do mięs.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    świetne urozmaicenie zwykłych ogórków!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ogórki można też pokroić inaczej np. w grube pół plastry...a jeśli dodamy cebulę cukrową, która jest delikatniejsza, to nie trzeba jej sparzać :-)
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    uwielbiam ogórki kiszone, wiec napewno wypróbuję..
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    wielka rewelacja,ogórki kiszone i jeszcze do tego czosnek
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    cieszę się, że się Pani podoba taki zestaw - jest bardzo smaczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !