Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w ziemniakach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek 3 łyżeczki
ziemniaki 50 dag
mleko 2% 150 ml
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat
mąka krupczatka 5 łyżek
mąka tortowa 2 łyżki
olej
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w ziemniakach

Schab umyty osuszyć , każdy kotlet rozbijamy i prószymy przyprawą . Ziemniaki ścieramy na tartce i zaraz odcisnąć sok. Do masy dodać mleko, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę , majeranek i dokładnie mieszamy. Następnie dodać mąkę krupczatkę i wyrobić aż powstanie gęstawe ciasto . Na dużej patelni rozgrzać ok pół szklanki oleju . Kotlety panierujemy najpierw w mące tortowej i zanurzać w cieście ziemniaczanym od razu kładziemy na gorący tłuszcz na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 25.02.2014 12:21
fajny pomysł
babcia
babcia 05.06.2012 10:52
pyszne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak