Sposób przygotowania

Schab umyty osuszyć , każdy kotlet rozbijamy i prószymy przyprawą . Ziemniaki ścieramy na tartce i zaraz odcisnąć sok. Do masy dodać mleko, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę , majeranek i dokładnie mieszamy. Następnie dodać mąkę krupczatkę i wyrobić aż powstanie gęstawe ciasto . Na dużej patelni rozgrzać ok pół szklanki oleju . Kotlety panierujemy najpierw w mące tortowej i zanurzać w cieście ziemniaczanym od razu kładziemy na gorący tłuszcz na złoty kolor z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne są
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !